Masterclass International Business Cultures & Ethics
'the hardest nut to crack' in internationaal ondernemen
Hoe goed de plannen ook zijn, hoe gedegen de strategie is doordacht en hoezeer we ons bewust zijn van het belang van de relatie met onze buitenlandse zakenpartners, het grootste struikelblok bij internationaal ondernemen blijkt steeds te herleiden naar (zakelijk) culturele verschillen.

Het is niet dat we ons dat niet bewust zijn, integendeel. Ook niet dat we ons niet willen aanpassen. Het lastige is de enorme complexiteit. Geen mens is het hetzelfde, laat staan groepen van mensen.
Rob van Nes brengt tijdens deze Masterclass enige orde in de achtergronden van culturen, waardoor herkenning van gedrag gaat ontstaan. Een middag vol oh ja's, maar nu binnen een kader en verklaard.

Het doel van de bijeenkomst is niet om je gedrag te veranderen, maar om je te helpen het gedrag van anderen beter te begrijpen. 93% van de wereldbevolking behoort tot de relatieculturen. Wij behoren tot de 7% waar cognitie de boventoon voert. Daar is niets mis mee, integendeel het werkt in onze cultuur heel effectief, maar om zaken te doen met die andere 93% is het van cruciaal belang hen te begrijpen.

De discussie wordt geleid en van een theoretisch kader voorzien door Rob van Nes. Rob reist al meer dan 25 jaar over de wereld, heeft zaken gedaan op de meeste continenten en heeft zich verdiept in theoretische modellen over internationale business culturen.

Het programma eindigt met discussies over een aantal business ethische thema's.

Donderdag 12 augustus 2021
Aanvang: 14:00 uur (zaal open 13:30)
Einde: 17:00 uur (met uitgebreide netwerkborrel)

Indien u ook aanmeldt voor de Masterclass Value Proposition (re)design, die zelfde ochtend op dezelfde locatie, dan is de lunch inbegrepen in het programma.

Aanmelden via het formulier op deze pagina of via een e-mail aan info@ibda.eu

De bijeenkomst zal plaatsvinden onder strikte handhaving van de dan geldende corona-restricties. Hierdoor kan een maximum aantal deelnemers worden gehanteerd.

De Masterclass International Business Cultures & Ethics is ook beschikbaar voor bedrijven, organisaties en instellingen voor in-company, om aan te bieden aan relaties en prospects of voor open deelnemer acquisitie. Datum en locatie in overleg te bepalen.
 • Profile
  Ondernemers en managers die internationaal actief zijn of dat voornemen hebben.
 • Location
  De Baak Seaside in Noordwijk aan Zee
 • Dates
  Donderdagmiddag 12augustus
 • Study load
  Halve dag
 • Investment
  De kosten van deelname aan deze Masterclass bedragen € 150 (excl. 21% btw, inclusief uitgebreide netwerkborrel)
Typ bovenstaande code over.
Applications can be cancelled by email up to 21 days before the start of the program at a cost of 25% of the participation fee. Until 14 days prior to the event the costs will be 50%. Cancellations in the final week will be charged for 100%. The cancellation is valid if it is confirmed by the organization. Participants unable to attend can be replaced. In case of 'no show' the payment terms remain unchanged. The participation fee must be paid before the start of the program. The organization has the right to deny access to participants for whom no payment is received.
Typ bovenstaande code over.
Back to programs