Masterclass Ondernemen in Spanje
Wat gebeurt er in Spanje nu ook daar de crisis overwegend voorbij is?
Begrotingstekorten, bankproblemen en werkeloosheid beheersten lange tijd het nieuws dat ons over Spanje bereikte. Daar is de onzekerheid rond de ontwikkelingen in Catalonië bijgekomen. Maar hoe is de situatie nu? Ligt de Spaanse economie nog steeds op haar gat? We exporteerden vorig jaar opnieuw voor bijna 14 miljard euro naar Spanje en importeerden voor een dikke 7 miljard uit het land, waarmee Spanje mondiaal nog steeds tot onze meest belangrijke handelspartners behoort.

Wie de situatie goed analyseert ziet dat de 'bad' sectors bouw, vastgoed en de publieke en financiële sector gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor slechts 30% van het BNP. Welke die 70% 'good sectors' zijn en waar de kansen liggen komt tijdens deze Masterclass uitgebreid aan de orde.

De bijeenkomst begint met een presentatie Business Topografie Spanje. Aansluitend wordt er gediscussieerd over het zakendoen in Spanje en over onderwerpen die ter tafel worden gebracht. 

De middag staat onder leiding van Rob van Nes. Rob is sinds 2003 actief in Spanje. Vanuit zijn Spaanse holding maatschappij is hij interim directeur op de Spaanse vestiging van verschillende Nederlandse multinationale bedrijven. Hij startte er winkels voor opdrachtgevers en begeleidde overnames. Het land en de (zakelijke) cultuur passen Rob als een jas. 

De Masterclass Ondernemen in Spanje is beschikbaar voor bedrijven, organisaties en instellingen voor in-company, om aan te bieden aan relaties en prospects of voor open deelnemer acquisitie.
 • Profile
  Ondernemers en senior managers die actief zijn in Spanje of dat voornemens zijn
 • Location
  In overleg
 • Dates
  In overleg
 • Study load
  Halve dag
 • Investment
  In overleg
Typ bovenstaande code over.
Applications can be cancelled by email up to 21 days before the start of the program at a cost of 25% of the participation fee. Until 14 days prior to the event the costs will be 50%. Cancellations in the final week will be charged for 100%. The cancellation is valid if it is confirmed by the organization. Participants unable to attend can be replaced. In case of 'no show' the payment terms remain unchanged. The participation fee must be paid before the start of the program. The organization has the right to deny access to participants for whom no payment is received.
Typ bovenstaande code over.
Back to programs